Upptäck fördelarna ozonsanering kan ge till ditt företag

Ozon: kraften finns i luften

Ozon, en molekyl som består av 3 syreatomer (O3), är en gas som naturligt bildas i stratosfären och koncentrerades vid cirka 25 km över havet. Ozon är viktigt för livet på jorden: det skyddar vår planet från mer än 90% av UV-strålning och håller atmosfären ren från föroreningar. Nära jordens yta är ozon på lägsta detekterbara nivåer.

Hur Ozonteknik förvandlar syre till den mest kraftfulla sanering av produkten

Ozonproduktion

Ozonteknik använder syret som finns i ett rum. Det filtrerar luften med en fläkt och förmedlar det genom maskinen, där ett elektroniskt system skapar ”kroneffekten” vilken bryter syremolekylerna i enstaka atomer.

Den enstaka syreatomen sammanfogar naturligtvis den fria molekylen som bildar en ozonmolekyl.
På detta sätt kan Ozonclean generera en mängd ozon som är tillräcklig för att mättas rum på bara några minuter.

Sanering och deodorisering

Ozon är en naturgas med en mycket stark oxiderande kraft, som kan förstöra virus, eliminera bakterier, svamp, mögel och hålla insekter och andra oönskade
varelser som kvalster bort. Dessutom utför en djup sanering, Ozonclean förstör luktpartiklar, håller rummen fräscha och luktfria.

Inga rester

Ozon är en instabil gas och därför måste den genereras på plats och kan inte lagras. På grund av dess instabilitet lossnar syreatomen på några minuter från molekyl och oxideras, vilket gör att syret blir det enda kvarvarande i miljö.

TURISMBRANSCHEN

Hotell, Resorts, bondgårdar, B&B, Spa resorts, Semesterbyar, Kryssningsbåtar

I hotellbranschen är en perfekt hygien det första besökarna märker och förväntar sig i rum och badrum. Med ozonteknik kan du erbjuda en konstant och perfekt nivå av rening sanering och därmed få en omedelbar positiv inverkan på dina kunder.

Dina kunder kommer att ha intrycket som ingen någonsin har stannat kvar i det rummet före dem. Ett friskt och desinficerat rum är en positiv funktion som du kan erbjuda dina kunder utan att spendera mycket pengar och tid. Att förbättra dina besökares komfort är det den bästa annonseringen för ditt företag.

RESTAURANG OCH MAT INDUSTRI

Restaurang, pizzerior, industrikök, delikatesser, barer, pubar, vinkällare, stormarknader, kylrum, livsmedelsindustrier, bageri, konditorier, glassbutiker, slakteri, kylrum, båtar för mattransport, vin sektor, kyltransportsystem, djurhållning.

Matens kvalitet och hälsa är de viktigaste ingredienserna för en framgångsrik restaurang.
ozonteknik kontrasterar bildning av mikrober och förstör alla föroreningar som bakterier och mögel, som ständigt finns i kök och lagring rum och ansvarar för försämring av mat.

Tack vare detta system bevarar matråvaran sin friskhet och biologiska kvalitet.

Att hålla en hög nivå av livsmedelskonservering i hela produktionskedjan är ofta mycket svårt.
Det första problemet är att förhindra att grödorna förorenas av insekter som kan bära virus eller skadliga sjukdomar som lätt överförs till människor.

Om ozonteknik används regelbundet i dina anläggningar, håller du gnagare lätt bort, kackerlackor, öronpinnar, myror, kackerlackor, spindlar, etc. Du kommer följa hygiennormer utan arbetskrafts- eller underhållskostnader och kommer inte behöva oroa dig vid hygienmyndigheters inspektioner.

OFFENTLIG SEKTOR

Skolor, bibliotek, biografer och teatrar; klubbar, kontor, shoppingcenter, offentliga transporter, banker, sporthallar, simbassänger, Skönhetscenter, offentliga toaletter, butiker, rökplatser, bilhandlare.

I tråkiga, ofta stängda, knappt ventilerade offentliga områden, virus, bakterier och allergener hittar de bästa förutsättningarna att sprida sig.

Ozonteknik sanerar snabbt alla ytor. Kommer åt svåråtkomliga platser där mikroorganismer och bakterier växer och multiplicera sig.

Ett exempel: på offentliga platser, luftkonditioneringens ventilationskanaler är ofta det främsta medlet för sjukdomsspridning.

HÄLSA och VÅRD

Sjukhus, ambulanser, tandläkare och medicinska praxis, veterinärmedicinska praxis, väntrum, vårdhem och kliniker, hälsovårdsutrymmen i allmänhet

Ozonteknik är det enda systemet för sanering i sjukvårdsanläggningar utan risk för människor och har inga kontraindikationer.

Till skillnad från klor, som har en hög antibakteriell effekt, men inte kan förstöra vilken typ av mikroorganism som helst, steriliserar ozon luften och eliminerar virus, mögel, svamp osv.

Det kan användas på alla ytor och elektronisk utrustning. Till skillnad från klor kräver det inte specifika försiktighetsåtgärder.

Ozonteknik: Styrkor och fördelar

 • Det är en säker naturgas
 • Det är inte brandfarligt inte heller explosivt
 • Det är mer reaktivt än klor
 • Det förstör 99,98% av virus och bakterier
 • Saneringsprocess involverar alla ytor inuti behandlat rum, inklusive sådana tyger som gardiner, madrasser, täcken och soffor
 • Dödar kvalster
 • Eliminerar alla föroreningar
 • Dödar virus och bakterier
 • Förstör rök och obehaglig lukt
 • Garanterar överensstämmelse med H.A.C.C.P. förordningar
 • Förlänger matvarans livslängd
 • Minskar matavfall
 • Håller rum och ytor desinficerade hela tiden
 • Använder ej traditionell kemikalie vid sanering av ytor eller utrustning
 • Garanterar en betydande kostnadssänkning
 • Skadar inte miljö och producerar inte kemiska rester
 • Sparar tid och pengar och du gör
 • Inte behöva oroas vid inspektioner av myndigheter

VISSTE DU ATT:

”Ett felaktigt underhåll av luftkonditioneringssystem kan förbättra spridningen och diffusion av biologiska medel i slutna utrymmen. Följaktligen är risken för arbetstagare att utveckla “Legionärsjukdom”.

Vissa symtom på arbetare som arbetar i stängda utrymmen, felaktigt hänförda till influensaliknande sjukdomar orsakas faktiskt av biologiska agenter
bildad i felaktigt underhållna luftkonditioneringssystem. ”

Källa: (EU-OSHAE – Europeiska byrån för säkerhet och hälsa på arbetet).

Storköksservice, konsult, försäljning