Vanliga frågor

Frågor och Svar

F: Varför skulle jag betala för att ansluta till MD Solution webbtjänst?
S: Därför du vinner att ha alla informationer på plats, ge rätt informationer till serviceföretaget och låt dem agera rätt och snabbt. Tid är lika med pengar.

F: var händer om jag har ett avtal med ett annat serviceföretag?
S: Det finns faktiskt inget hinder med det. Det är bara bättre för dig och din serviceföretag att ha koll på vad har gått fel hos er och att inte slösa bort tid med onödiga preliminära besök.

F: Jag har bara nya maskiner med garanti, ska jag verkligen betala för en tjänst för felanmälan?
S: För varje maskin kan över en specifik period specificera ett serviceföretag som kommer ta emot felanmälan och ta hand om maskinen under garantiperioden.

F: Kan jag som driver ett serviceföretag ansluta mig till MD Solution?
S: visst och det är bara ett stor fördel att du kommer erbjuda tjänsten till dina kunder. Ni kommer ha bättre kontroll för att beställa rätt reservdel till kunden, vilket spar tidskrävande besök och kostnader. Detaljerad förteckning med bilder och samtliga uppgifter på varje maskin gör att missförstånd minimeras.

F: vi har inga datorer på jobbet, hur gör vi det?
S: Vår produkt är enkel att använda och att lära sig, och du kan använda det från vilken enhet som helst som är ansluten till Internet såsom smartphones och surfplattor.

F: Hur sätter man det igång efter att man har anslutit sig till webbtjänsten?
S: Vi kommer skapar en databas med grundläggande information rörande alla dina storköksmaskiner och du kan anmäla ditt företags behov av reparation eller underhåll när som helst på dagen eller natten. Databas innehåller alla informationer om maskinen, bilder, garanti, m.m.

F: Hur felanmäler jag ett problem via systemet?
S: Med bara några klick kommer en detaljerad felanmälan med bild skickas, för att inga missförstånd skall ske då det gäller plats, maskin samt vilket fel som anmälts. För att tidigare reparationer skall ses tydligt på felanmälan. Förenkla hanteringen och vinn tid med få knapptryckningar.

F: Vilka är dem största fördelar med MD Solution?
S: Minska felmarginalen, spara maskinens historik, statistiken, spara tid=spara pengar.

Storköksservice, konsult, försäljning